От Бургас до Поморие и Созопол, по велоалеи

0
1843
ae0fa98c8f9a6dd8674d34be2f82b935
ae0fa98c8f9a6dd8674d34be2f82b935
Сподели новината.

Велоалеи може съвсем скоро да свързват Бургас със Созопол и Поморие. Продължават разговорите на кмета Димитър Николов с колегите му от съседните общини за осъществяване на идеята трите града да се свържат в общ велосипеден маршрут. За тази цел бургаската велоалея до местността “Пода” трябва да се продължи до квартал “Крайморие” и оттам към Созопол, а тази до квартал “Сарафово” да стигне до Поморие.

 

Изграждането на новата “сарафовска” велоалея, в частта между паркинга на северния плаж и бариерата при “Черноморски солници” завърши и тя е напълно използваема..

 

Велоалеята заобикаля солниците от дясната страна, за да не минава през територията на предприятието, като е ситуирана между него и морето. Така се постигат две цели – няма да се пречи на добивната дейност, а колоездачите  се радват на великолепна гледка. Заедно с прокарването на маршрута се извършва и необходимото брегоукрепване, за да се спре разрушителното влияние на вълните.

 

В близост до бункера и мостчето след калните бани вече е завършено  обособяването на паркинг с места за 200 автомобила. До него ще се стига откъм пътя за Каблешково, който бе рехабилитиран преди няколко години и е в добро състояние.

 

Голяма част от велоалеята се изгражда със средства по проекта “Интегриран градски транспорт на Бургас”.