Остава ли ИАРА в Бургас?

0
64
Image 4827554 128
Сподели новината.

В последните дни усилено се коментира въпросът, дали ИАРА /Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури/ остава със седалище в Бургас. Тя бе преместена като централа от София в Бургас преди 6 години.
Сега обаче в медийното пространство се появиха информации, че агенцията отново се мести в София. Цитират се изявления на нейният шеф Галин Николов, че това би било по-целесъобразно и правилно от логистична гледна точка, както и на ниво комуникации между институциите.
Едно закриване на офисите на ИАРА в Бургас обаче би довело до силно негативен икономически ефект за града. Над 100 души ще отидат на трудовата борса, ще спаднат приходите от командировки, посещения, делегации, семинари и други мероприятия, които се провеждат в морския град, именно защото седалището на ИАРА е тук.
Обърнахме се лично към шефа на агенцията Галин Николов за коментар. Той обаче бе категоричен, че тези информации не отговарят на истината. „ИАРА няма да се мести в София. Тя остава със седалище в Бургас. В това съм категоричен. Търсим начини да подобрим дейността на агенцията, но със сигурност няма да я местим.“ – коментира Николов. Дали ще има развитие по темата, ще стане ясно в следващите месеци.