Основният спонсор на Левски ще инвестира 20 милиона лева в клуба

0
76
768x432 3
April 30, 2022, София: Efbet лига: Левски - Ботев Пловдив, Saturday, Стадион Георги Аспарухов (Photo by 2021 Десислава Комарова/Стартфото Desislava Komarova/startphoto.bg)
Сподели новината.

Мило Борисов, който е силният човек в генералния спонсор на Левски – Palms Bet, говори пред колегите от „Дарик“ за партньорството между букмейкъра и „сините“. Той разкри и бъдещите планове на това сътрудничество, които включват инвестиции за над 20 млн. лева. Ето какво каза той:

„От 2018 година съм активно в България, преди това живях в чужбина. Това доведе до някои промени в нашата структура. Преди година взехме кардинално решение да помагаме на българския спорт. Уникално изживяване е да посетиш музея на Левски. Видях протокол от 1911 година, който е преди официалната регистрация, изключително много трофеи, медали, купи. Още съм развълнуван. Решението да помогнем Левски бе непринудено. Имахме среща с Наско Сираков и Тити Папазов. Нещата стояха доста мрачно, несигурно. Коментирахме, че можем освен финансово, да помогнем на клуба и с управленческа работа, така че да започне да се управлява като печеливш бизнес. Преценихме, че клубът има голям потенциал и може резултатът да дойде много скоро.

След като коментирахме нещата с господин Сираков, се срещнахме и със Станимир Стоилов, който се съгласи да участва. Нямаше никакъв натиск. Първо искам да кажа няколко думи за Palms Bet. Това е марка, а не компания. Компанията, която сключи договор с Левски е Телематик Интерактив АД. Подпомагането на спорта не е само да помагаме на Левски, ние сме генерален спонсор и на федерацията по художествена гимнастика. Има и други примери.

Бюджетирали сме този разход. Доволни сме, че можем да помогнем на един от най-емблематичните клубове в България. В момента екипът, който подкрепя клуба е добър. Управителния съвет и Мъри Стоилов имат голям принос. Скоро ще има успехи и на международната сцена. Всички данни се изнасят публично, няма какво да крием. Имаме няколко договора с Левски. От септември миналата година сме инвестирали над 3 милиона лева, като са бюджетирани още 2 милиона през тази година. Договорите ни са дългосрочни – до 2024. Поели сме ангажимент за над 20 милиона лева. Тази информация не е конфиденциална“.

--------------------------