Сподели новината.

Близо 1000 души в столичния кв. „Орландовци“ и централна градска част на София останаха без електрозахранване в продължение на почти час, след като строителна фирма скъса кабел 10 киловолта. Сред засегнатите клиенти беше и УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“, която остана без електрозахранване 20 минути.

Строителните проекти би трябвало предварително да се съгласуват с електроразпределителното дружество, като в рамките на това съгласуване дружеството в писмен вид информира строителя, че е длъжен да го уведоми за деня и мястото на стартиране на изкопните дейности. В голяма част от случаите, обаче, тези изисквания не се спазват. Освен това, често пъти информацията за стартиращите строителни дейности се получава предходния ден или в деня на тяхното стартиране.

Заради активизирането на строителните и ремонтни дейности през лятото в последните дни зачестиха случаите на скъсани кабели, което създава неудобства за домакинствата, бизнеса и институциите.

Близо 70 000 домакинства и фирми на обслужваната от ЧЕЗ Разпределение територия в Западна България бяха оставени без електрозахранване в резултат на скъсани кабели от строителни компании от началото на летния сезон до началото на септември. Изключванията са продължили сборно близо 100 часа.

Реклама

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук