сряда, април 17, 2024

Оперираха Симеон, намерен в локва кръв край Петрич, районът ври и кипи

Date:

Сподели новината.

В петък оперираха в “Пирогов” самопрострелялия се пред ресторанта в село Самуилово Симеон Велев. Състоянието му бе стабилизирано и от късния следобед в петък Велев е в реанимация на столичната болница, съобщава struma.com.

 

67-годишният мъж натисна спусъка на незаконния си пистолет, насочен към главата му, след скандал със собственика на ресторант “Косара” Григор Илиев. Велев живее срещу ресторанта и продължилата с часове силна музика нарушавала покоя му.

 

Безкрайно изнервен, той отишъл в ресторанта, за да направи забележка, след като вече бил подал 2 пъти сигнал в полицията. Полицаите съставили веднъж предупредителен протокол да се намали шума и музиката, втори пъти написали акт на собственика Илиев, но въпреки това купонът продължил.

 

Това провокирало Велев да се саморазправя. Грабнал пистолета и заплашил собственика, че ще го застреля, намесили се хора и пред очите на свидетели Велев се прострелял. Шокът от случилото се бил голям. Цял ден темата бе най-коментирана в селото.

 

Хората бяха поляризирани в мненията си. Според едните, Велев  е конфликтна личност, други обаче са категорични, че не е нормално силна музика да цепи тишината по цяла нощ, така че хората да не могат да почиват. Коментира се, че полицията многократно е съставяла актове на собственика, но той се чувствал недосегаем, след като съдът незнайно защо отменял полицейските актове.

 

Преди дни е паднал и последният акт от 3 000 лева, съставен на Григор Илиев за нарушаване на Закона за шума и околната среда. Подобни актове съдът отменя и за заведения в центъра на Петрич.

 

Във фаталната нощ в ресторанта на село Самуилово е гърмяла силна музика, вихрел се луд купон с участието на фолкпевицата Бони, заради рожден ден на дъщерята на собственика Григор. Прострелялият се Велев е стар познайник на ченгетата.

 

Лежал е в затвор в Германия, залавян е с хероин на българската граница при Видин, а в момента е с проследяваща гривна, под домашен арест. Казват, че собственикът подал сигнал в полицията, че Велев нарушава домашния арест, с което съвсем го е провокирал да грабне оръжието – газов пистолет, преправен в боен, и да се саморазправя.

 

Случката, завършила фатално за Велев, който все още е с опасност за живота, е заснета на охранителните камери на заведението, което помогна на полицаите в бързото разплитане на случая и отхвърля всякакви коментари, че има нещо съмнително в това Велев сам да се е гръмнал и да става въпрос за убийство.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Голям бой в центъра на Силистра

В късния следобед на 14 април, около 17:00 часа,...

Амбицията на ЦИК – всички да са информирани за вота на 9 юни

Организацията на ЦИК започнала още от момента, в който...

Запалиха Олимпийския огън

Олимпийският огън бе запален на мястото където са се...

Обраха наследствената къща на бургазлийка във Вълчедръм

Телевизор "Самсунг", климатик "Дайкин", велосипед , 3 персийски килима,...