Сподели новината.

Пловдивчани заснеха как автобус се движи с бясна скорост по пътя между Пазарджик и Пловдив. Трасето е едно от най-рисковите, съответно на него е отбелязан силен интензитет на пътно-транспортните произшествия, съобщава trafficnews.bg. Това обаче никак не влияе върху действията на шофьорите, които често пренебрегват ограничението от 90 километра в час.

Именно такъв е случая на водач на туристически автобус на фирма „Виа Орбита“, който се движи с висока скорост и предприема рискови маневри.

„Карах с около 10 километра повече от ограничението, когато започна да ме застига автобусът. С пресветване къси-дълги започна да ме притиска плътно в дясно, дори малко извън платното. При наличието на кола в насрещното, автобусът ме изпревари, като ме принуди да намаля значително рязко скоростта си, както и тази на колите в насрещното платно. Самият момент на изпреварване не можех да заснема понеже не знаех, че ще се случи…“, пише шофьорът в социалните мрежи.

След това той натиснал педала, за да застигне автобуса и да заснеме скоростта му на движение, която на моменти достига 120-130.

„Катастрофите никога няма да намалеят при наличието на такива индивиди (шофьори)“, пише още шофьорът.