Home БГ.новини Огнена трагедия в Несебър

Огнена трагедия в Несебър

0
237
789680
Сподели новината.

Фабрика за риба в Несебър избухна в пламъци тази. Малко след 01:30 часа в двуетажната сграда възникнал пожар, който според разследващите е, заради късо съединение, съобщава “Флагман”. 

Очевидец е заснел снимка  на стихията в цеха за замразяване и мариноване на риба, разположен в промишлената зона на несебърския квартал “Запад-5”.

 

Огънят е потушен от огнеборци от несебърската пожарна. На място са били изпратени 3 пожарни екипа със 7 служители на РСПБЗН–Несебър и РСПБЗН–Поморие.

Установено е, че вероятно огънят е възникнал в резултат на късо съединение в главното табло, като към прилежащото към него окабеляване са открити стопилки, а напълно изгоряла е изолацията на окабеляването и на предпазителите.

От пожара са унищожени хладилните съоръжения за замразяване на рибни продукти на втория етаж, като освен това са обгорели фасадата и покривната конструкция на двуетажната сграда, изградена от термо-панели. Фабриката се състои от административна сграда с фирмен магазин и цех за преработка на месо, който е станал на пепел.

Огънят е обхванал 1000 кв/м покривна конструкция, термопанели вътрешни и външни 1500 кв/м, цехово оборудване и машини, амбалаж и амбалажни опаковки. Щетите са за стотици хиляди левове.

Работата по случая продължава.

 

--------------------------