петък, април 12, 2024

Обединеното кралство призова Израел за сдържаност

Date:

Сподели новината.

Британският външен министър Джеймс Клевърли каза в събота, че е провел разговори с израелското правителство относно задължението му да спазва международното право и да запази живота на цивилни в Газа, както и военните му да проявяват сдържаност.

“Обединеното кралство е ясно и винаги е било ясно, че Израел има право на самозащита и правото да осигури освобождаването на онези, които са били отвлечени на 7 октомври”, каза Клевърли на мирната среща в Кайро, организирана от Египет.

“Ние сме също така ясни, че трябва да работим заедно за облекчаване на страданието на палестинския народ в Газа и че действията им са в съответствие с международното право.

“Въпреки невероятно трудните обстоятелства, аз призовах за дисциплина, професионализъм и сдържаност от израелските военни”, добави той.

Клевърли каза, че международната общност трябва да работи, за да предотврати ситуацията в Газа да провокира регионален конфликт, като подчерта, че “Хамас” иска именно това.

“Имаме задължение да работим заедно, за да предотвратим нестабилността да погълне региона и да отнеме още повече животи”, каза Клевърли.

“Следователно трябва да гарантираме, че “Хамас” няма да спечели. По-скоро трябва да гарантираме, че мирното съвместно съществуване ще спечели.”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Пак се прочухме: Спипаха нашенци в Бавария със злато за милиони

Двама български граждани са задържани в Германия заради контрабанда...

Българи извършиха смайваща кражба в Англия

Българи откраднаха около 50 млн. паунда от социални помощи...

Испания се отказва от “златните визи”

Испания ще премахне програмата за т. нар. "златни визи",...

Зaщo Гepмaния cĸopo мoжe дa нe e иĸoнoмичecĸa cилa №1 в Eвpoпa

Cвиĸнaли cмe дa миcлим зa Гepмaния ĸaтo зa нaй-дoбpe...