четвъртък, юли 25, 2024

НУЛИТЕ в бюджета на Царево{видео]

Date:

Сподели новината.
Има няколко впечатляващи нули в току-що приетия бюджет 2023 на Община Царево. Това съобщи в социалната мрежа общинският съветник от морската община Емил Пейчев.  Той информира за сериозни диспропорции в разпределението на обществените средства по населени места. Пейчев коментира и за други странни решения за начина. по който е предвидено да се изразходват парите на жителите на общината.
 Вижте цялото изказване на Пейчев, без редакторска намеса:
Уважаеми Приятели и Съграждани,
Искате ли да си поговорим за няколко впечатляващи НУЛИ в току що приетия бюджет 2023 на община Царево?
Първата НУЛА е свързана с парите, които са заделени за село Българи, в което тупти сърцето на българското нестинарство.
Защо е така ли? Защото кметът Лапчев е решил така. Нищо, че там живеят съвестни данъкоплатци, които съвестно си плащат данъците.
Втората НУЛА е свързана със село Кости. В бюджета за нуждите на хората там са заделени също 0 лева. Нищо, но от сърце. Остават само „целевите“ средства за дерето.
Третата НУЛА е за хората от село Фазаново.
Както и сами можете да се досетите, също и в този случай зеделените средства са точно 0 лева. Е, от кумова срама има „целеви“ средства за пътя от Велика до Фазаново.
Предложих за всяко едно от трите села да се осигурят по 10 000 лв. от „резерва на кмета“, но мнозинството от ГЕРБ пази като зениците на очите си този резерв и изобщо не постави на обсъждане предложенията ми и не ги гласува.
И за друга нула ще ви кажа.
Знаете ли колко лева са заделени за ремонт и поддръжка на сградата на Медицинския център?
Познахте. Кръгла НУЛА.
И тази година е като предходната. И като всички години назад в мандатите на Лапчев. Пари за сградата няма. Затова и се руши.
Иначе са заделени 294 000 лв. за рутинни разходи и заплати. Това е хубаво, но в един момент Медицинският център просто ще трябва да бъде затворен, а специалистите преместени.
Предложих от резерва на кмета да бъдат заделени 80 000 лв., които да бъдат вложени в обновяването на ръждивия опасен парапет на вълноломната стена на пристанището в Царево. Мнозинството и кметът изобщо не допуснаха за гласуване предложението ми и така решиха в бюджета парите за това съоръжение да бъдат НУЛА лева.
Също НУЛА лева ще бъдат отделени за ремонт и обновяване на Пристанище Царево, което за всеобщ срам с всяка измината година става все по-вехто и занемарено. А обещанията на Лапчев бяха за нещо грандиозно тук.
Спомняте ли си как кметът заби един пирон и върху него закачи строителното разрешение за пристанището? Е, пиронът ръждяса и изгни, а разрешението отлетя в морето и ни останаха само празните обещания!
В заключение да ви кажа, че в бюджета на Лапчев нулите за хората са обидно много.
Харесва ли ви да се отнасят с вас като към кръгли нули?

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Затвориха ж.п. линия и пътища заради ада край Елин Пелин

Временно е ограничено движението и в двете посоки по път...

Турски тир изгоря, шофьор загина трагично в инцидент в Търновско

Шофьорът, загинал при тежката катастрофа между два товарни автомобила...

Тревога в Сунгурларе! 4 села са на воден режим

Общо 13 населени места в област Бургас преминаха на...

Кресна потъна в скръб!

Почетният гражданин на Благоевград и бивш кмет на общината...