Новият шеф на пощите със скандално разкритие: Дружеството е бутано към фалит заради апетитни имоти!

0
86
poshta balgarski poshti
Сподели новината.

Това, което се вижда в последните 10 години изглежда като бутане към към фалит на „Български пощи“. Това заяви новият изпълнителен директор Богдан Теофанидис пред Би Ти Ви. Причината за това според него е, че дружеството разполага с апетитни имоти.

Като пример той посочи имот в „Пампорово“, който е собственост на „Български пощи“ и е отдаден под наем.

„Леглова база от около 80 човека, заведение на първия етаж. Наемът, който плаща фирмата на държавата през „Български пощи“, всъщност се е 2 320 в сезона на месец за цялата сграда“, обясни Богдан Теофанидис.

По думите му дружеството използва един и същи оценител вече 10 години.

„„Български пощи“ трябва да излязат на печалба. Структурата е такава, че те имат изключително голяма клонова база, имат изключително много специалисти“, посочи като Той уточни, че всички участници на пазара биха се радвали дружеството „Български пощи“ да се върне силно и на куриерския пазар, където всъщност е растежът, където са парите, защото всеки печели от повече конкуренция“, каза новият изпълнителен директор.

„Заплатите на служителите са изплатени на 70%, което се е наложило поради две причини. Първата е кибератаката, засяга и системите за изчисление на и заплащане на заплати. Втората е защото, когато касовият модул пада, е много трудно за български пощи да имат приходи, така че да се разплаща със служителите“, обясни Богдан Теофанидис. Новият директор обаче обеща, че разликата от 30% от заплатите на служителите ще бъде изплатена.

--------------------------