събота, юни 15, 2024

Нови пожари се възпламениха в Хасковско

Date:

Сподели новината.

Нови пожари възникнаха днес следобед на територията на област Хасково, съобщиха от Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”. Те са се развили в землището на село Преславец, община Харманли, и на село Константиново, община Симеоновград.

Към мястото са изпратени екипи огнеборци. Силен вятър затруднява обаче работата им. По данни на мобилното приложение “Време&Радар” в района движението на въздушните маси е с 45 километра в час.

В същото време продължава борбата с пламъците край харманлийското село Шишманово, които лумнаха в ранния следобед вчера и обхванаха над 1000 декара сухи треви, храсти и широколистна гора. Там обаче положението отива към овладяване, допълниха от РДПБЗН.

В региона в сила за днес е червен код за висока пожароопасност. Още завчера хасковската пожарна официално предупреди за екстремна опасност от огнени бедствия предвид настъпващия сух и горещ период. Бяха разпоредени и проверки съвместно с полицаи и горски служители за недопускане на пожари. Този летен сезон в региона вече бушуваха няколко големи горски пожара в общините Любимец, Маджарово и Ивайловград, заради които беше обявявано и бедствено положение, предаде БТА.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ужас край Омуртаг: Автобус с деца от Добрич катастрофира

Автобус с деца от Добрич катастрофира на територията на...

Страховита суперклетка помете Троян и остави трупове

Мощна суперклетка премина през Ботевград, Етрополе и Троян. Чудовищна...

Ужасяваща гледка в Чепеларе, бус мина през главата на дядо и го уби на място

Възрастен мъж е загинал на място, след като е...

Край на 20-г. сага за АМ „Струма“, пътуването към Гърция ще стане песен

Министерство на околната среда и водите, след 6 месечни...