петък, април 19, 2024

Нови банкови такси – колко ще ни взимат?

Date:

Сподели новината.

Oт 1 август БНБ слага таван на комисионните, които трезорите ни начисляват за теглене от банкомат, разкриване на сметка или плащане с дебитна карта.

Нов размер на таксите, които банките събират – oт 1 август БНБ слага таван на комисионните, които трезорите ни начисляват за теглене от банкомат, разкриване на сметка или плащане с дебитна карта.

ОТ 1 август ще има по-високи такси за някои от основните услуги, които банките предоставят. За да изтеглим пари в брой от сметката в офиса на банката ще плащаме до 1,02 лв.Очакванията обаче са от 1 август плащанията по банкомат с дебитна карта да станат безплатни.

Ако теглим от банкомат на нашата банка, плащаме средно по 20 ст., а левче – от банкомат на чужда. Плащането на постерминал ни излиза 0 лв. Така, ако теглим 10 пъти в месеца, ще загубим средно 2 лева. Ако обаче теглим от чужди банкомати – вече към 10 лева.

Експертите съветват да не поддържаме много сметки, защото обслужването им е скъпо. Освен това хората да се поинтересуват от пакетните предложения на банките, които са избрали.

Източник: vesti.bg

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Опустошението на Видин

Поначало когато Ви разказваме за интригуващото минало на българската...

Изграждат голяма фабрика край Нова Загора

Нова фабрика за производство и бутилиране на обогатена с...

Вълна от рокади в енергетиката

С решение Съвета на директорите (СД) на "Български Енергиен...

Банките в България с нова вълна на повишение на таксите

Банките в България отново повишават таксите по своите услуги,...