Начало главно-КАРЕ Новата гара на Стара Загора
7863278632932768937896613

Новата гара на Стара Загора

291
0
Сподели новината.

Започва цялостна реновация на гара Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на общината. Предвижда се общата стойност на ремонта да е 11 милиона лева. Целта е гаровият комплекс да бъде напълно обновен, за да придобие съвременен облик, който отговаря на изискванията за енергийна ефективност и конструктивна осигуреност.

Поради дългогодишната експлоатация и постоянният недостиг на средства за своевременна поддръжка и ремонт, гаровият комплекс е в лошо техническо и естетическо състояние. Това налага извършването на модернизация, преустройство и реконструкция на комплекса.

Предстои пълна подмяна на дограмата (прозорци и врати), облицовките, мазилките и покритията. Сградата ще бъде пожарно обезопасена. Предвижда се подмяна на водопроводната и канализационната система, както и въвеждане на системи за видеонаблюдение и контрол на достъп.

Снимка 391146

Източник: Община Стара Загора

Реклама

Около сградата ще бъдат монтирани елементи на градско обзавеждане, с които да се изгради комфортна среда за пътниците и обслужващия персонал.

Състоянието на гарите е от голямо значение за имиджа на железопътния транспорт, тъй като те са лицето на железницата.

От особено значение е обслужването в гарите да бъде подобрено, както и да се създадат необходимите удобства и сигурност за пътниците, така че железопътният транспорт да бъде по-привлекателен и да отговаря на европейските стандарти.