Сподели новината.

Германските власти се очаква да се договорят да удължат ограничителните мерки на национално ниво най-малко до 3 май, съобщава „Блумбърг“.

Федералното правителство дебатира с регионалните лидери как да се разхлабят рестрикциите през следващите седмици.

Канцлерът на Германия Ангела Меркел се очаква да обяви по-късно днес договореното решение, сподели източник пред медията.

Германия печели симпатии с агресивните мерки за овладяване на епидемията. Мащабно провеждане на тестове и относителен напредък в оказване на помощ на най-уязвимите членове на обществото водят до по-нисък процент на смъртност от коронавирус в сравнение с други европейски държави като Италия, Испания и Великобритания.

„Ройтерс“ информира, позовавайки се на бизнес изданието „Ханделсблат“, което пък цитира ДПА, че правителството на Германия се очаква да удължи ограниченията за движение най-малко до 3 май. Предимно ще се удължат правилата за социална дистанция и пътуване.

В същото време страната обмисля да разхлаби някои ограничения в сектора търговия на дребно от 20 април.

От Институт „Роберт Кох“ съобщават, че потвърдените случаи на заразени с коронавирус са се увеличили с 2486 до 127 584, което означава, че новозаразените се увеличават след четири поредни дни на спад.