Сподели новината.

Стартира изграждането на нова Индустриална зона в град Симитли. За целта бяха апортирани 153 дка държавни имоти в капитала на Национална компания „Индустриални зони”, където да се изгради икономическата зона. Това ще помогне на развитието не само на община Симитли, а на цялата Благоевградска област.

Апостол Апостолов уточни, че във функциониращата вече индустриална зона, изградена на територията на бившето военно поделение, работят над 1500 души. Според Апостолов в новата индустриална зона се очаква да се разкрият близо 2000 нови работни места.

„Вече имаме потенциални инвеститори в новата иконочимеска зона, има подадени десетки заявления от най-различни фирми – от съседни държави, испански, френски. Това ще допринесе за развитието на цялата област, защото община Симитли се намира на стратегическо място – близо до две граници, до големите курорти Банско и Сандански, до София, както и до областния център Благоевград”, твърди Апостол Апостолов. Според него ключовото разположение на новата индустриална зона ще даде сериозен тласък на икономиката и ще помогне на много хора от целия Пирински край да намерят работа.

Предишна статияАвтомобил се взриви край Силистра
Следваща статияПускат още 10 км ремонтирани от АМ „Тракия“ край Чирпан