Нова атака срещу бургаски фоторепортер! Разбиха дома му с лост

0
146
borislav penkov
Сподели новината.

Домът на бургаския фоторепортер Борислав Пенков вчера отново бе атакуван от неизвестни. Входната врата на апартамента му в морския град е била разбита с лост. Изкарана е от пантите и цялата е деформирана. За БТА той каза, че ремонтът е продължил няколко часа, но е скептичен, че с това ще се приключи с посегателствата спрямо него.

За инцидента с вратата Пенков е информирал полицията и в момента случаят се разследва. Самият инцидент е станал докато фоторепортерът е отсъствал от дома си.

Припомняме, че за последната година прозорците на апартамента на Пенков, който е на първия етаж, бяха чупени два пъти с камъни. След това пред вратата на жилището му бе поставена горяща гума. От избухналия пожар целият вход на блока бе в сажди и пепел, изгоря и таблото с електромерите на живущите.

В края на миналата година прокуратурата обвини двама души за палежа във входа на Пенков. А на трети човек повдигна обвинение като подбудител.

Атаки срещу Пенков са започнали през 2017 година след снимки на опожарена бургаска механа. Заради направените кадри на място възникнал скандал между Пенков и соченият като подбудител за атаките срещу него. След това започнали посегателствата над дома на фоторепортера.

--------------------------