Сподели новината.

Старото стрелбище в село Мезек, община Свиленград, което се намира срещу Тракийската куполна гробница, ще стане Посетителски център за туристи по проекта на общината „Експониране на културно-историческото наследство чрез създаване на Посетителски център в община Свиленград”.

 

 

През миналата седмица кметът арх. Карчев подписа договор за безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони. Стойността на договора е 192 837,73 лв. без ДДС.

 

 

В проекта се предвиждат иновативни методи за представяне на културно-историческото наследство.

 

 

 

 

 

Основната дейност е извършване на ремонт на съществуваща двуетажна сграда в село Мезек и  обособяването й в Посетителски център. Планирани са строително-ремонтни дейности за пълно обновяване на сградата. За целите на функциониране на центъра ще се обособи прожекционна зала, където да се извършват прожекции на туристически информационни материали (филми, презентации, снимки и др.). Залата ще бъде използвана и за провеждане на конференции, обучителни семинари и други културни събития. На втория етаж ще има две зали с  интерактивно оборудване и обзавеждане, където чрез интерактивни модерни технологии ще бъдат представени  историята и културата на района.

 

 

 

 

 

Проектът е насочен към подобряване на условията за развитие, съхранение и популяризиране на богатото културно-историческо наследство на територията на община Свиленград. Посетителският център ще надгражда уникалния туристически продукт на региона.

 

 

 

Предишна статияВ Австрия подготвят жестокия локдаун „Вълнолом“
Следваща статияТотален локдаун в Атина, пиле не може да прехвръкне