Сподели новината.

С 1,5 млн. лв. ще бъде ремонтиран един от емблематичните паркове в Горна Оряховица – градската градина. Средствата за обновяването му са по проект на общината, който получи одобрение за финансиране с решение на Ръководителя на Управителния орган на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.  Парк “Градска градина” е разположен на площ от 30 дка и от създаването му не са правени съществени промени, а по-голяма част от алеите се нуждаят от ремонт, обясниха от местната администрация.

Проектът предвижда монтирането на нова паркова мебел, нови алеи, енергоспестяващо и декоративно осветление, система за видеонаблюдение, както и детски площадки, фитнес на открито и други атракциони. Парковата среда ще бъде адаптирана за ползване и от хората с увреждания. Ще има също така обособени места за любителите на шахмата и таблата. След фитосанитарна експертиза ще бъде преценено кои растителни видове ще се запазят и какви нови дървета и храсти могат да бъдат засадени в парковото пространство.

Предстои подписването на договора с Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж” за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, уточниха от общината.