Невиждано от десетилетия! Левски излезе на печалба

0
226
stadion georgi asparuhov
Сподели новината.

Левски е отчел печалба от 6 милиона лева за първите 10 месеца на годината. Такова чудо не е виждано на „Герена“ повече от 15 години. За последно се е случвало по време на европейския поход на отбора в периода 2005-06 г. при предишния престой на Станимир Стоилов като треньор на „сините“.

Именно Мъри и сега е в основата на сериозно подобрените икономически резултати. Стоилов държи клубът да спазва строга финансова дисциплина, която заедно с огромната помощ на феновете е довела по регистрирането на печалбата.

 

Сметките на „Герена“ са показали, че от януари до началото на ноември в клуба са постъпили приходи в размер на 15 милиона лева, докато разходите са 9 милиона.

В предишни години Левски също е имал сериозни постъпления, но и разходите са били значително по-високи. За тяхното намаляване изключително допринася редуцирането на заплатите, както и привличането на качествени футболисти без трансферни суми.

 

Единствената лоша новина, свързана с отчетената сериозна печалба на „Герена“, е, че тя вече е изразходвана, за да се покрият минали задължения на клуба към различни организации.

--------------------------