Сподели новината.

Медицински служител от английското графство Дербишър се уплашил, че няма да може да се справи с работата в коронавирусната болница, и се самоуби,  съобщава изданието Metro.

51-годишният Джулиан Кърли работил като медицинска сестра повече от 20 години. По време на пандемията той се страхувал да ходи в болницата всеки ден и страдал от проблеми в личния си живот.

На 15 юли 2020 г. приятели и семейство се притеснили за здравето му и се обадили в полицията.

Служителите на реда открили скрит нож в спалнята на англичанина и препоръчали на близките му да го заведат в психиатрична болница за незабавно лечение.

Сестрата и зетят на Кърли го завели в психиатрична болница за преглед. Изведнъж той изскочил на улицата, когато кола спряла в близост до мост в село Бернастън, Дербишър.

Той отказал да се върне в колата и се самоубил. Близките не са успели да спрат мъжа. На раздяла той казал на сестра си: „Съжалявам“.

В съда следователите заявиха, че през последните месеци преди смъртта си мъжът се е сблъскал с редица житейски трудности. По време на процеса някои роднини на починалия се чудеха защо полицията не е откарала мъжа самостоятелно в болницата.

Помощник-съдебният следовател на Дербишир Таника Раудън заяви, че е доволна от действията на полицията, тъй като те нямали причина да вярват, че мъжът може да си навреди. Съдът заключи, че Кърли се е самоубил.

Предишна статияВидин вдигна парите за спорт
Следваща статияЧовешка тъга в Стара Загора