Сподели новината.

Андрей Новаков сезира ЕК за липсващи санитарни условия за шофьорите на тирове. Това се случи след подаден сигнал на български шофьори на тежкотоварни камиони за липсващи санитарни условия по пътищата в Белгия, Франция и Испания.

Депутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ сезираха комисаря с официално писмо, с което апелират да се възстанови функционирането на тоалетни и санитарни възли, особено в кризисния момент на световна пандемия.

Припомняме, че вчера друг наш евродепутат – Ангел Джамбазки постави отново въпроса за условията за транспортния сектор в момент и на криза и на затворени граници, както и призова Пакетът „Мобилност“ да бъде изваден от дневния ред на европейските институции.

В тази ситуация Новаков почерта водещата роля на транспортния сектор за функциониране на пазарите, като визира достъпът до стоки от първа необходимост за всеки европейски гражданин. Той настоява условията за работа на водачите да бъдат възстановени и да бъдат спазени всички хигиенни изисквания за гарантиране на тяхната безопасност по време на работа.