Сподели новината.

Пари за закупуване на лампи, захранвани със слънчева енергия, и монтиране на нови пейки на подходящи места в мемориалния комплекс „Септемврийци“ събира общинският съветник от БСП в Криводол Иван Иванов. Той поде мащабна акция за възстановяване на първоначалния облик на паметника и прилежащия терен на комплекса. Местният сенатор призова желаещите да помогнат, като даренията ще се събират в офиса на счетоводната фирма на Светла Борисова.

По план първо в продължение на месец само ще се събират средства.

„В този период ще извършим третиране на тревата по всички стълби и алеи към паметника“, поясни инициаторът. Следва изрязване на храсти и дървета по подхода от стария паметник и алеите с побитите камъни. После, ако е необходимо, ще има второ третиране на тревата. Ще се насрочи и дата, на която организирани доброволци ще направят основно почистване на целия комплекс.

 

 

След всичко изброено, ако е налице достатъчно събран финансов ресурс, ще се пристъпи към закупуване на соларни лампи и пейки за комлекса, който от години е в нелицеприятно състояние.

 

„Поводът да го направя (б.а. – да инициира кампанията) е, че виждам много наши съграждани и приятели на това паметно място, да споделят в социалните мрежи загриженост за състоянието му. Освен исторически заряд, прекрасни гледки към Балкана и родния ни край, това е и едно много приятно място за отдих, поглед от високо и приятни емоции сред природата. Нека заедно да направим така, че да изпитаме гордост от усилията си!“, призова Иванов.