Home БГ.новини Нелегален цех за алкохол бе разбит в Котел

Нелегален цех за алкохол бе разбит в Котел

0
135
768x432 4 3
Сподели новината.

Митнически служители иззеха 4125 литра етилов алкохол и 2579 литра енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво от два частни имота в община Котел, информира Агенция „Митници“.

На 09.11.2022 г. служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“ извършили проверка на регистриран „казан“ – специализиран малък обект за дестилиране (СМОД) и граничещ с него частен имот на територията на селище в община Котел. В хода на контролните действия инспекторите открили в пригодено за склад помещение в жилищния имот десетки туби, бидони и варели пълни с общо 4125 литра етилов алкохол с измерено средно алкохолно съдържание 45%.

За алкохола не са представени документи за обезпечен или платен акциз от собственика на имота, стопанисващ като едноличен търговец и съседния СМОД.

При друга проверка на специализиран обект за дестилиране в селището, митническите служители открили в съседно на СМОД-а помещение (метално хале) различни по обем съдове съдържащи общо 2579 литра енергиен продукт с характеристики на дизелово гориво.

Било установено, че собственик на горивото е физическо лице ползващо халето под наем. Той не е представил документи за горивото и в обясненията си твърди, че го изкупувал от шофьори на преминаващи товарни автомобили.

Нелегалният алкохол и нелегалното гориво са иззети.

По случаите предстои образуване на административнонаказателни производства.

--------------------------