Най-после! Започва изграждането на нов завод в Ловеч

0
310
1200x 1
Сподели новината.

В края на 2023 г. ще бъде произведен първият електромобил у нас серийно производство от германската компания Next.e.GО, която в България оперира съвместно с дружеството Адвент, което е собственост на Кирил Домусчиев. Това заяви собственикът на фирмата в специално интервю за bTV.

Първата копка на завода край Ловеч се очаква да бъде в началото на юли, а след като заработи на пълни обороти през 2025 у нас годишно компанията ще произвежда по 20 хил. автомобила годишно, допълни Домусчиев. Той посочи, че това няма да е символично събитие, а начало на истинско строителство

 

В момента текат последни съгласувателни процедури по инвестиционния проект, който е разработен от германски и български архитекти. Това може би ще бъде най-модерният завод за електромобили в Европа.

По думите на Домусчиев се очаква търсенето да е доста голямо. Автомобилите се очаква да намерят реализация в цяла Европа

Последно край града се сглобяха автомобили на китайската компания Great Wall. В Ловеч се произвеждаха в продължение на повече от 20 години модели на „Москвич“.

Инвестицията на Next.e.GО бе обявена миналата година от настоящия премиер Кирил Петков, който по това време беше служебен министър на икономиката.

--------------------------