Сподели новината.

Минахме ли пик номер три на пандемията? Радостната новина май е налице, показват данните от традиционния седмичен анализ, цитирани от „Марица„.

Кривата тръгва бавно надолу след абсолютния връх на 1 април. Тогава заболяемостта е малко над 731  души на 100 000 население. Към днешна дата тя е 716. Пети ден поред кривата върви надолу, което ни дава повод за оптимизъм, но не и за разхлабване.

При това – броят на тестовете непрекъснато нараства.

Нормално, картата продължава да е червена навсякъде, но се забелязва явен спад в най-засегнатите области. София-град е единствената с над 1000 заразени на 100 000 население. Но все пак с леко намаление сравнение с преди седмица.

Силистра е паднала под зловещата граница, глътка въздух взима и Бургас, който слиза под 900.

Какво е положението в Пловдив? Почакването е видимо – от 538 на 586. Затова внимавайте, макар областта да е доста под средните нива за България!
Продължава да расте смъртността и вече е 22,2 души на 100 000 население. Но както знаем, тя следва с около две седмици тенденциите при заразените.
Факт е обаче, че по-малко хора умират процентно сред заболелите от COVID-19. Бяхме стигнали до 7 процента в края на февруари, а сега са около 4. Тоест, на 100 болни умират четирима.

Предишна статияВижте какви субсидии ще получават партиите след изборите?
Следваща статияПочина журналистът Георги Коритаров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля оставете вашият коментар!
Моля оставете името си тук