Сподели новината.

С развитието на новите технологии са създадени множество мобилни приложения, които улесняват живота на всеки един от нас, включително живота на тираджиите. Смартфонът може да ви помогне да шофирате по-безопасно, да използвате по-добре времето, прекарано на път и разбира се да поддържате връзка с любимите си хора.

Проучване, проведено в Америка, включващо повече от 6000 души, показва някои интересни изводи за използването на мобилни телефони от тираджиите.

  • 33% от тираджиите използват мобилните приложения за да наблюдават състоянието на времето, да проверяват цените на дизела и условията на трафика.
  • Самао 18% от анкетираните заявяват, че използват лаптопа повече от мобилния си телефон, когато са на път.

И така, сега, когато установихме, че смартфоните играят много важна роля, нека да видим кои са най-добрите мобилни приложения за шофьори. Създадохме списък на най-полезните мобилни приложения за тираджиите.

 

  • TransParking

 

 

TransParking е мобилно приложение, което ви помага да намерите най-близкия паркинг за автомобили. И това, само за няколко секунди!
Как работи? Приложението показва паркоместата, налични на паркингите в Европа, и позволява на потребителите да отчитат степента им на заетост. Така че можете да планирате маршрута си предварително, като намерите места за паркиране рано и можете да се възползвате от допълнителна информация за предлаганите от тях удобства – ресторант, тоалетни, душ, Wi-Fi и много алеи.
Приложението работи дори офлайн и по-важното е безплатно!

 

 

  • Zello

Zello е мобилно приложение, което може да ви помогне, ако нямате станция или ако тя не работи. Чрез приложението имате достъп до Traffic Channel 22 – канал, който се използва от шофьори и таксиметрови шофьори. По този начин можете да бъдете уведомени за наличието на радари в трафика или можете да получите друга полезна информация.

 

 

 

  • Време за шофиране

 

 

Времето за шофиране е много полезно мобилно приложение за тираджии, независимо дали сте начинаещ или професионалист. Това ръководство се основава на европейски разпоредби, които установяват нормите както за периодите на шофиране и почивка, така и за почивките, които трябва да спазват шофьорите, които осигуряват автомобилния превоз на товари.
Приложението е реализирано от Националния съюз на автомобилните превозвачи на Румъния (UNTRR) и е напълно безплатно.

 

 

  • TruckIN

TruckIN е мобилно приложение, което ви предоставя цялата информация, от която се нуждаете, за да стигнете до местоназначението си навреме и безопасно. С това мобилно приложение можете да намерите сигурни паркинги, бензиностанции, банкомати, Wi-Fi горещи точки и други услуги и съоръжения. Всички тези и много други се предлагат безплатно, дори и на вашия смартфон.
Ако искате да изтеглите приложението или искате да знаете повече подробности за TruckIN, кликнете тук.

 

  • Skype

Въпреки че приложението Skype не е предназначено изключително за тираджиите, но за всички потребители на интернет, това е много полезно приложение, когато сте на път, далеч от семейството си. С мобилното приложение Skype можете да се почувствате близо до любимите си хора, дори и да са на няколко хиляди километра. Чрез телефона, лаптопа или таблета си можете да говорите със семейството си, приятелите си и да ги виждате едновременно.
Важно е да запомните, че трябва да сте свързани с Интернет, за да използвате приложението, тъй като Skype не работи офлайн.

Предишна статияГимназия в Казанлък изгърмя с К-19
Следваща статияКипър се самоубива финансово