Най-опасните страни за посещение през 2019 г.

0
459
phpecbdjr 800x
Сподели новината.

Иран е сигурна колкото Великобритания, когато става въпрос за сигурността. Карта за рисковете за пътуванията през 2019 г., публикувана от Global Risk Experts International SOS показва нивото на опасност във всяка страна и територия въз основа на заплаха за пътниците от политическо насилие (включително тероризъм, бунтове, политически мотивирани безредици и война ), социални безредици (включително сектантско, комунално и етническо насилие) и насилствени и дребни престъпления.

Взети предвид фактори като устойчивостта на транспортната инфраструктура, състоянието на индустриалните отношения, ефективността на службите за сигурност и чувствителността на страната към природни бедствия, пише „Индипендънт”.

В картата са изброени пет категории на риска: незначителен, нисък, среден, висок и екстремен.

Много малко държави успяват да да се класират в групата с „незначителен“ риск. В Европа в тази категория се включват само Люксембург, Дания, Словения, Швейцария, Норвегия, Финландия, Исландия и Гренландия.

По-голямата част от европейските държави се смятат за ниско рискови, включително Великобритания. Иран, Йордания, Оман, Катар, ОАЕ, Кувейт, Грузия, Азербайджан, Армения и Узбекистан в Близкия изток също са в тази категория.

Канада, САЩ, Австралия и Нова Зеландия също са с нисък риск.

Страните с „екстремен“ риск са почти изключително в Африка и Близкия изток, включително Сирия, Йемен, Афганистан, Либия, Южен Судан и Сомалия.

България също попада сред държавите с нисък риск.

Ето и списък на страните с най-висок риск за пътуване:

Сирия

Йемен

Афганистан

Ирак

Либия

Мали

Централноафриканска република

Южен Судан

Сомалия

Ивицата Газа

Част от Египет

Част от Източна Нигерия

Част от източната част на Украйна

Ето и списъкът с държавите с най-нисък риск за сигурността

Люксембург

Швейцария

Словения

Норвегия (включително Свалбард)

Дания (включително Фарьорските острови)

Финландия

Гренландия

Исландия

Сейшелските острови

Кабо Верде

Цялата карта може да видите ТУК.

--------------------------