Сподели новината.

За съжаление най-култовата шкембеджийница в страната по време на соца – „Първи май”в Бургас, отдавна не съществува. По ирония на съдбата днес там се помещава Макдоналдс…
Затова пък невероятна шкембе чорба сервират в иначе невзрачното заведение „Бистро 33” на ул. „Марин Дринов” 35 в квартал „Победа”, точно до затвора. Предлага 3 вида шкембе – агнешко, свинско и телешко! Бистрото държат двама братя – Драгомир и Стефан Попови – всеотдайни, трудолюбиви и достойни българи. Работили са в Щатите, оттам и името на бистрото – подобно на американските кръчми, кръстени на номерацията на магистрали и пътища.
Сполучлив резервен вариант е капанчето „При Къдравия” – в северния край на крайбрежната алея на новия плаж, малко преди паркинга, вляво.
Добри отзиви има и ресторантчето до бившия КЕЧ.

В Айтос мястото е при Малкия бекир (истинското име е ресторант „Градина”). Намира се след Айтос на стария път Бургас – Карнобат (за съжаление трябва да се лишим от новата магистрала, за да стигнем дотам). Освен шкембето и останалата кухня е супер – агнешка дробсарма и т.н.

В Несебър прилично шкембе ще намерите в ресторант „Старата мелница” на ул. „Крайбрежна”, близо до бариерата на стария град.

В Поморие чорбата е „При Стойко” в новия град („Квартала”). Упътване от форум: „Влизаш в Поморие през първата отбивка откъм Варна, караш около 200 м, свиваш по първата възможна пресечка вдясно, караш още около двеста метра и спираш вдясно.”

В Созопол мястото е до автогарата, нарича се бирария „София”, но иначе го знаят като „При шопа” или „При Митко”, на името на собственика. Резервен вариант в рибарския град е пицария „Джордани” на плажа.