Сподели новината.

Българският гражданин Кирил Петков Хубавенски, 32-годишен, без фиксиран адрес във Великобритания, е обвинен в опита за внос на наркотици от клас А. Той се яви в Магистратския съд на Мейдстоун в понеделник, 22 юни, и бе оставен в ареста до следващото си явяване в кралския съд в Кентърбъри на 20 юли. Граничните служители използват високотехнологично оборудване за търсене за борба с имиграционната престъпност и откриват забранени и ограничени стоки, които контрабандистите се опитват да внесат в страната.
Крис Филп, министър на на имиграцията и съдилищата, казва: „Това беше отлична акция, която попречи на голямо количество смъртоносни наркотици от клас А да навлязат на улиците на Обединеното кралство. Работейки с нашите партньори в NCA, ние ще продължим да правим всичко възможно, за да арестуваме и преследваме лицата, участващи в контрабанда на наркотици.“

Огромно количество кокаин бе открито в събота на 20 юни, когато офицерите спряха български камион в източните докове на Дувър, пише gov.uk. Когато служителите на граничните служби претърсили превозното средство, те намерили около 37 килограма кокаин. Наркотиците имат потенциална улична стойност от около 3,7 милиона британски лири и разследването беше отнесено до Националната агенция за престъпност (NCA).