Сподели новината.

Наплив на македонци се очаква в Кюстендил след 1 юли, когато се коментира, че ще падне карантината за тях за влизане в България, коментират капепейци при Гюешево. Макар че Северна Македония отвори всичките си ГКПП за преминаване преди два дни, македонци с двойно гражданство не могат все още да влизат в България – подлежат на 14-дневна карантина, въведена от нашите власти за някои от страните. Очаква се тя да падне от 1 юли т.г., коментираха служители на пункта.

Дори българи, тръгнали към Северна Македония в петък, се върнали при ГКПП-Гюешево, след като разбрали, че на връщане след това ще са под задължитена карантина.

Македонци не са стъпвали в Кюстендил от три, че повече месеци. При съседите доскоро имаше и въведен полицейски час заради КОВИД пандемията и много новозаболели. Затова десетки с двойно гражданство се очаква от сряда да пристигнат в Кюстендил – да пазаруват, по регистрации и прегистрации на МПС, за технически прегледи на возилата си, да си платят данъците /има и такива !/, за консултации по регистрацията и работата на фирмите им и др., каза мъж в един от офисите в града, който им съдейства. Мизата досега беше по 50 евро на човек за „съдейстивето“.