НАП погна Студентски град

0
26
nap
Сподели новината.

Фискалните инспектори констатираха 16 нарушения, главно неиздаване на касови бележки

16 нарушения установиха фискалните инспектори само за два дни в началото на миналата седмица в Студентски град. При 8 от заведенията и магазините е имало основание за прилагане на административна мярка „Запечатване на обект“ за срок от 1 месец, съобщиха от НАП.

Национална агенция за приходите извършва активно наблюдение и проверки на търговски обекти в столичния квартал „Студентски град“. В рамките на няколко дни, служителите от звеното за фискален контрол са проверили десетки обекти. Целта е да се проследи отчитането на приходите и издаването на касови бележки при заплащането на стоки или услуги.

Най-честите нарушения, които са констатирали проверяващите са неиздаване на касови бележки и разминаване между маркираните на касовия апарат суми и наличностите в касата.

В рамките на проверките данъчните инспектори са направили контролни покупки, приложили са т.нар. способ „таен клиент“, вследствие на което са установени нарушенията. От НАП напомнят, че право на всеки клиент е да поиска своята касова бележка при всяка покупка като гаранция за стоките и услугите, които получава./ „24 часа“

--------------------------