Издирването на Павлин Йовов, който е в неизвестност от 22 май, продължава и  днес – 27 май, събота. Сборният пункт за доброволците е пред сградата на Община Петрич в 8. 30 ч. за разпределяне и напътствия, пише struma.com.

Нека всеки при възможност се присъедини. Служителите на звено “Общинска охрана” отново се включват и с наличните автомобили. “Нека отново се обединим”, с такъв апел се обърна към съгражданите си братът на изчезналото момче.

 

Григор Йовов търси брат си от първия миг на изчезването му ,като поддържа връзка с доброволците и всички участващи в търсенето. Вчера той съобщи:

Намерена е следа за изчезналия Павлин около Рупите! 

“Днес около 11. 00 часа намерихме якето на брат ми на мястото отбелязано с червен „Х“. На същото място до реката в тинята имаше дълбоки следи, един крак с обувка, един бос. По показания на хора от селото е видян в този район точно без една обувка. По свидетелство на рибар, който го е видял на същото място не е преминал реката (най-вероятно е доближил, за да пие вода). Рибарят не е успял да го заговори.

Местата маркирани в жълто до мястото на якето са обходени от хора, джипове, мотори, дронове и кучета. Местата до параклис Св. Панталеймон са обходени само от мен и жена ми, минавайки по скалите от параклиса долу до реката и пеша до железния мост на Генерал Тодоров. Отсрещния бряг е обрасъл и трудно проходим. Викахме, гледахме и от височините по време на катеренето.

Специални благодарности на всички доброволци, на офроуд клуба, на общинска охрана, полицията, доброволци от селата на близо, от Петрич и да не пропусна някой. Хиляди, хиляди, хиляди благодарности добри хора! Господ да ви въздаде за помощта и сърцата!

След намиране на якето имам часове разговори по телефона докато търсим с доброволци, полицията и различни хора. Батерията ми беше на 100%, но падна в един момент. Жена ми продължи комуникацията, но тя нямеше всички телефонни номера. Извинявам се на всеки, който се е почувствал без информация в даден момент. Моята цел беше да не стоя на гъсто с много хора, а да сме максимално разпръснати за да покрием по-голям периметър в светлата част на деня.

Утре се събираме на паметник Антон Попов от 8. 30 до 9. 00 часа. Всеки е добре дошъл. Дронове и друга техника ще са от голяма полза, защото растителността е висока и има непроходими за човек места. Отделно изморен човек ако е легнал и до него да минеш на 10 метра може да не се види, така че такава техника е ценна”.