Сподели новината.

14-дневни по-строги ограничителни мерки ще влязат в сила от сряда, 10 февруари, в Кюстендил във връзка с увеличението на заболелите от COVID-19 в областния център.

На заседание на Областния щаб бе решено носенето на маски на открито да бъде задължително.

Движението в района на болницата в Кюстендил ще бъде ограничено. Също така ще се засили и контролът на входа на здравното заведение и допускането на заразени лица в нея.

„Ще има санкции. Областната дирекция на МВР е уведомена. В момента оттам правят инспекции в отделните квартали, по улиците и в големите вериги магазини”, заяви Виктор Янев, председател на щаба.

През изминалото денонощие в област Кюстендил има 58 нови положителни случаи с Ковид-19. По общини новозаразените са съответно: Кюстендил – 34, Дупница – 14, по четирима са новозаразените в Бобов дол и Бобошево, двама са в Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 75 души. Двама пациенти са интубирани и в реанимация, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.

Седем лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Пациентите са в средно тежко състоя и на кислородна терапия.

Четирима са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница /като един от тях е с доказан PCR, а останалите с положителни бързи антигенни тестове/. Всички пациенти са на кислородна терапия.

Двама души са починали през изминалото денонощие – жена на 74 г. от община Кюстендил и мъж на 55 г. от община Невестино.

Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

Предишна статияТотален локдаун в Атина, пиле не може да прехвръкне
Следваща статияУбиец-чудовище потресе Дания