Наглост: Прокурорският син от Перник се заканвал и на надзиратели в затвора

0
114
991 ratio prokurorski sin pernik poboj
Сподели новината.

Прокурорският син от Перник отива на съд по 8 обвинения. 19-годишният Васил Михайлов е привлечен към наказателна отговорност за закана за убийство и телесни повреди, пише bgonair.bg. 

За най-тежкото престъпление Михайлов може да получи между 2 и 10 години затвор. Това е жестокият побой над треньора по футбол Румен Андонов. Съпругата на 61-годишния мъж първа се престраши да подаде сигнал срещу побойника. Днес, въпреки решението на прокуратурата, Мариана Андонова не вярва той да получи заслуженото наказание.

 

„Дори и да му дадат наказанието, предвидено за най-тежкото обвинение – от 2 до 10 години затвор, въпреки че има баща прокурор, не го вярвам. Ако той се признае за виновен, ще му дадат минималната, което е 2 години, което значи, че след 1 година той ще е свободен. Както виждате, той ще продължи да прави същото, защото той и в затвора прави това, което си направи с момчето. Той така е възпитан“, коментира Мариана.

В ареста Васил Михайлов е отправял закани за физическа саморазправа към служители на главна дирекция „Охрана“ и към други задържани лица. Докато течеше разследването по случая, Васил Михайлов беше поставен под домашен арест, но след като сам се похвали, че нарушава наложената му мярка, беше върнат в ареста.

„Внесени са в Софийски районен съд материали в размер на 12 тома, с които обвиняемият е предаден на съд за извършване на 8 престъпления, измежду които леки и средни телесни повреди, закана за убийство, както и хулиганство“, заяви зам.-районният прокурор на София – Иван Стефанов.

Главният прокурор Иван Гешев няколкократно призова бащата на Васил – прокурорът Бисер Михайлов, да подаде оставка.

„Фактът, че не е подал оставка е коментар сам по себе си. Аз каквото и да кажа, то вече е излишно! Очевидно човекът има кого да пази, той знае, че има какво да пази. Няма да се откаже, защото той знае, какво е създал“, коментира още Мариана.

Прокурор Бисер Михайлов засега отказва коментар. През 2010 самият той е арестуван за рекет и лихварство.

--------------------------