МВнР предупреди: Все още не може да се пътува в Турция само с лични карти

0
12
pasport
Сподели новината.

„Към настоящия момент все още не са получени допълнителни указания за начина на преминаване на ГКПП с лични карти, издадени от Република България, като не е посочен и конкретен срок за влизане в сила на новия режим на преминаване на границата за българските граждани“. Това уточниха от българското Министерство на външните работи (МВнР) по повод информацията от днес, че българите ще могат да посещават Турция само с лична карта и без паспорт.

Това става с декрет на президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган, обнародван днес в Държавен вестник. Възможността е за българските граждани, които посещават съседката ни до 90 дни в рамките на всеки 180-дневен период с цел туризъм или транзит.

„До разпространяването на указания от Анкара към компетентните турски институции се прилага действащият към момента режим, според който българските граждани, притежатели на обикновени паспорти, издадени от Република България, имат право на 90-дневен визов престой в рамките на 180 дни, а притежателите на служебни и дипломатически паспорти, издадени от Република България – на 30-дневен безвизов престой в рамките на всеки 180 дни“, уточняват от външно министерство.

--------------------------

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here