Мощна експлозия в небето над Англия!

0
86
IMG 6767
Сподели новината.

Стотици хора се стреснаха от шум, приличащ на експлозия, проехтял над Централна Англия. По разказите на очевидци, земята се разтресла, а къщите се разклатили. Такива съобщения са получени от Оксфорд до Лестър около 12.15 ч. местно време.

Има информация, че звукът може да е дошъл от изтребители „Тайфун“ на Кралските ВВС, който е бързал да помогне на самолет Dash 8. Той е пътувал към Лондон и в един момент е изгубил радиовръзка, съобщава „Дейли Мейл“.

 

Aviation Highlights съобщи в Туитър: „Съобщава се, че изтребителите летели със свръхзвукова скорост на юг от база Конингсби. Самолет се ескортира до летище Станстед в Лондон. Зареждащ самолет „Вояджър“ на Кралските ВВС също е вдигнат по тревога. Това ще позволи на „Тайфуните“ да презаредят, докато са във въздуха“.

Социалните мрежи гръмнаха от свидетелства за шумната експлозия.

„Какво беше това? Свръхзвуков гърмеж? Земетресение? Птиците откачиха“, написа потребител.

„Изглежда много хора са чули този силен гърмеж из Лестършър и по-нататък“, добавя друг.

От полицията в Лестършър коментират: „Получихме множество обаждания във връзка с голяма експлозия, чута от различни части на града и окръга. Искаме да ви уверим, че няма причина за притеснение, но ви благодарим за незабавната реакция към нас“.

--------------------------