вторник, юли 23, 2024

Модерна фабрика ще заработи край Нова Загора

Date:

Сподели новината.

До края на юни се очаква да заработи първата по рода си у нас фабрика за производство на вода, обогатена с анионен кислород. Тя се намира в новозагорското село Кераново. Първоначално фабриката ще работи на една смяна и ще произвежда 1 млн. бутилки месечно.
Ще бъдат наети на работа 14 души, а след това броят им значително ще се увеличи, съобщи за Divident.EU Стефан Шоселов, собственик на „Новотехпром“ и инвеститор във фабриката в Кераново.
Сградата е изцяло ремонтирана, закупени са бутилките. Очаква се единствено да пристигне оборудването от Германия.
Надявам се до края на юни да започне производството, каза Шоселов.

Инвестицията в новия бизнес на „Новотехпром“ е около 5 милиона лева. Собственикът е закупил сградата на бивше предприятие за производство на замразени плодове в Караново през миналата година. Спечелил е търг за сградата, обявен от Българска банка за развитие.
Фабриката ще използва разработената от проф. Жеко Ганев и компанията му „Елфи Тех“ иновативна технология за обогатяване на вода с анионен кислород, чийто лечебен ефект беше доказан по време на ковид пандемията, а впоследствие изследванията показаха, че продуктът има много по-широко приложение.

Водата ще носи името “ОЗАРА ОКСИ” и ще се продава в шишета от 330 мл. и 750 мл.

Бутилираната питейна вода с анионен кислород  e от групата на „Oxygen Water” по класификация на САЩ и Канада. Произходът на водата е от подземен водоизточник край село Караново, Новозагорско. Сeртифицирана е по EN ISO 22000, с оборудване за физико-химична стабилизация и за синтез на анионен кислород, патентно защитено от Елфи Тех ООД, Стара Загора.

”ОЗАРА ОКСИ” е вода с много ниска минерализация, висока алкалност, с пространствена тетраедрична структу̀ра, микробиологично стабилизирана и обогатена с анионен кислород, предназначена за всекидневна употреба.
„Имаме запитване от САЩ за 1 млн. бутилки. Интерес проявяват и от Нова Зеландия, Румъния, Нидерландия. Моето желание е тази вода да стигне преди всичко до българите, защото е с безспорен ефект върху здравето“, каза Шоселов.

„Водата, след като се произведе, стои 12 часа в помещение, в което температурата е 12 градуса, за да може анионният кислород да навлезе дълбоко и да се задържи максимално дълго в нея. Затова я наливаме в стъклени бутилки с алуминиеви капачки, за да може този анионен кислород да не се губи“, обясни Шоселов. Очакванията са “ОЗАРА ОКСИ” да води  до бързо възстановяване на енергийния баланс и на нормалните физиологични процеси в организма.

Собственикът уточни, че първоначално екипът му е правил проби с пластмасови бутилки, но там технологията е друга и се оказва, че анионният кислород изчезва много бързо.
Затова преминахме на стъклени бутилки с алуминиеви капачки. Водата ще съдържа 200% анионен кислород“, каза предприемачът.
Той допълни, че вода с 50% кислород се произвежда в САЩ. Тя обаче тя е обогатена с молекулярен кислород.

„Лечението с анионен кислород е обещаваща терапия, която води до бързото възстановяване на пациенти, страдащи от синдром на остра респираторна болест, има противовъзпалителен, противовирусен и антибактериален ефект. Аз и семейството ми от много време употребяваме обогатена с анионен кислород вода и сме се уверили в нейния ефект“, каза Стефан Шоселов.

„Самият човешки организъм създава анионен кислород, за да унищожава чуждите агенти – вируси и бактерии“, посочи създателят на технологията проф. Жеко Ганев.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Трагедия! Тираджия загина на АМ Струма

Тираджия загина в катастрофа на автомагистрала "Струма", преди граничен...

Бурята помете район около Търново

Бурята, ударила Троян този следобед, се насочи на изток. Обилни...

Започна се: Свирепа буря удари Троян

Пороен дъжд се изсипа над Троян. Според първоначалната информация...

Тежка ситуация на Беклемето отчитат премиерът и МВР шефът

Ситуацията с пожара на Беклемето е много сложна, защото...