Сподели новината.

Общинският превозвач Бургасбус ще направи и невъзможното, за да не се стигне до увеличение цената на билета. На някои места в страната това вече е факт предвид ударното завишение цените на горивата. Усилията на управителя Петко Драгнев да се купуват горива от стоковата борса са се увенчали с успех. Около 1,75 лева на литър дизел- без ДДС. Въпреки това се отчита поскъпване с около 40 стотинки при дизела и 15 стотинки при метана, отбеляза Драгнев. На този етапп той отхвърля всякакви възможности за завишение на цената и изложи тезата си.

„За да се справим с тази ситуация предприемаме няколко мерки за намаляване на разходите. На първо място оптимизирахме разписанията. Знаете, че от началото на юли въведохме във всички превозни средства валидаторите, което даде възможност да се анализира пътникопотока. Предложихме като извънредна докладна закупуването на 3 броя 9- метрови автобуси. Те ще бъдат използвани за линия № 9, която свързва ж.к.“Меден рудник“ със „Славейков“. Избрахме 9- метрови, защото минават през тесни улици в ж.к. „Меден рудник“ – ул. „Босна“ и ул.“Въстаническа“. Ще се освободят няколко автобуса, които ще насочим към Лозово и Крайморие, там ще оптимизираме разходите” обясни Драгнев.

Друг предприет ход за оптимизиране на разходите също бе одобрен от ОбС. Месечният наем на автобусите, които Община Бургас отдава на обществения превозвач „Бургасбус” бе намален от 124 хил.лева на 98 хил.лева.

Както е известно, возилата първо бяха закупени чрез Общината, която бе единственият възможен бенефициент и в последните 10 години участва в няколко големи европейски програми, с което обнови целия автопарк, а след това автобусихе бяха отдадени под наем на общинското дружество. Ударната доза бе закупена по Интегриран градски транспорт.

Реклама

4 КОМЕНТАРИ

  1. Автобусите отдавна не карат на дизел ,а на метан.

  2. Za koeda skachat za nekadurnite shofiori da im plashtame gorivoto i che nabivat spirachkite na reisa rqsko a ne plavno

  3. Във Варна билета струва 1лв, там между другото и такситата са много по-евтини, но това е друга тема.

  4. А още по-добра новина ще бъде ако върнат старата транспортна схема, защото новата е пълен провал !!!!! Бургас не е само Меден рудник, живеещите в ЦГЧ и Възраждане са тотално изолирани !

Comments are closed.