За последните 10 дни в Чикаго трима полицейски служители отнеха сами живота си и един от тях е българката Елена Билярска. Тя е била открита във вторник сутринта и обстоятелствата говорят за самоубийство. Това съобщиха US властите, цитирани bg-voice.vom

Билярска е работела от 5 години в чикагската полиция и е бела назначена като тактически офицер в Първи район, в центъра на града. Не са известни подробности за причината за фаталното решение, но според публикации в социалните медии на хора, свързани със средите на полицията, е възможно голямото професионално натоварване да е изиграло роля за това.

 

Елена Билярска почина само на 35 години.

Поклонението пред тленните й останки бе във вторник. На 29 декември дамският футболен отбор на чикагската полиция организира събитие в памет на “нашата любима сестра в синьо”.

“Неотдавнашните трагедии, с които се сблъскахме, са изключително опустошителни за семействата и близките на онези, които сме загубили поради самоубийство, както и за всеки член на отдела. Моля хората на Чикаго да продължат да се молят за всички засегнати. Също така ви моля да отделите малко време, за да помислите за всичко, което нашите служители дават от себе си, за да свършат тази работа, която много други не биха вършили.

Трябва да направим повече, за да запазим смелите мъже и жени, които ни защитават” – заяви след третото скорошно самоубийство началникът на чикагската полиция Дейвид Браун.

Кметът Лори Лайтфут също публикува изявление, в което изрази съжаление за самоубийствата на тримата полицаи от Чикаго и съпричастност с мъката на членовете на техните семейства.

Седем полицаи са се самоубили в Чикаго от началото на годината, трима от тях – през последните 10 дни. Освен българката край на живота си сложиха 58-годишна жена и 51-годишен мъж.