Сподели новината.

Млада българка е изчезнала мистериозно в германския град Нюрберг преди повече от 2 месеца. 26-годишната Владислава Василева е била видяна последно от майката на момичето Димитричка Генова. Владислава е влязла в един от парковете на Нюрнберг, като след няколко минути следите и се губят. Така вече близо 70 дни. Младата жена има психическо заболяване. Тя не за първи път изчезва. През миналата година е имала подобен инцидент при престоя си в България. Тогава обаче тя все пак е открита от органите на реда. Сега нещата изглеждат много по-сложни.От нея няма никаква вест, нито следа. Телефонът и отдавна е изключен.

Майката на Владислава е потърсила съдействие, както от полицията в Нюрнберг, така и от българското консулство в Бавария. Немските власти са започнали разследване по случая, но на този етап нищо като резултат. Те упорито отказват да дават информация на майката, с мотива, че дъщерята е вече пълнолетна и тя няма права над нея. Самите действия на полицията по случая са напълно объркващи и странни. В местната преса е било публикувано кратко съобщение за изчезването на Владислава и до там всичко приключва.

От българското консулство са обещали съдействие, но резултат и от там няма. Димитричка е силно притеснена за дъщеря си и търси помощ и съдействие отвсякъде. Нашата медия информира за случая Външно министерство. От там заявиха, че ще окажат пълно съдействие за да бъде разрешен случая.