петък, април 19, 2024

Министри отказват пост в служебния кабинет на Главчев

Date:

Сподели новината.

Министрите в оставка в правителството на акад. Николай Денков бяха категорични, че няма да са част от служебния кабинет на Димитър Главчев. Пред медиите в Министерски съвет се отзоваха регионалният министър в оставка Андрей Цеков, военният министър в оставка Тодор Тагарев, спортният министър в оставка Димитър Илиев, правосъдният министър в оставка Атанас Славов, земеделският министър в оставка Кирил Вътев, икономическият министър в оставка Богдан Богданов и екоминистърът Юлиан Попов, който обаче не отговори изобщо на журналистическите въпроси

Първо Андрей Цеков заяви, че няма да е част от служебния кабинет на Димитър Главчев, тъй като е част от “Продължаваме промяната”. Цеков обаче ще се върне като депутат в Народното събрание.

Тодор Тагарев бе повече от категоричен, че няма да участва в служебния кабинет на Главчев. Новият военен министър трябва да продължи помощта за Украйна срещу финансови компенсации и използването им за превъоръжаване на българската армия, каза Тагарев.

Димитър Илиев заяви, че няма намерение да е служебен министър на спорта. Илиев призова наследника си в спортното министерство да продължи линията на стабилност за олимпиадата. Новият министър и нищо да не прави, ще е най-добре, каза още Илиев.

Атанас Славов също заяви, че няма е част от бъдещ служебен кабинет, а ще се върне в Народното събрание, тъй като е част от “Да, България”.

Богдан Богданов също отсече, че няма да е служебен министър на икономиката и индустрията в служебния кабинет на Димитър Главчев.

Земеделският министър в оставка Кирил Вътев пък не каза, но и не отрече дали ще е част от служебния кабинет на Димитър Главчев. Той обаче изтъкна, че има много важни неща, които да се свършат в земеделието.

Още по-кратък бе премиерът в оставка акад. Николай Денков: “Въпросите за служебния кабинет към президента Румен Радев и към номинирания за служебен министър-председател Димитър Главчев.”

На повече журналистически въпроси Денков не отговори.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Извънредна заповед, която касае всички ученици!

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде...

Към Странджа идва потоп

В събота слънцето, облаците и дъждът ще танцуват заедно....

България и Румъния с грандиозен проект край Русе

Двете речни администрации на България и Румъния изграждат съвместна система за...

Неописуема трагедия в Кюстендил

Първи смъртни случаи на коклюш са регистрирани у нас...