Министърът на икономиката подкрепя проекта на Константин Бачийски за второ летище в Бургас

0
77
240830913 5975276389180272 2538379415194550412 n
Сподели новината.
Cлужeбният миниcтър нa икoнoмикaтa Кирил Пeткoв подкрепя проекта на Константин Бачийски за лицензиране на международно летище на мястото на бившата Пета изтребителна авиобаза до Равнец. Това стана ясно след като по време на посещението на министъра в региона, двамата заедно с Бачийски разгледаха аеропорта до бургаското село, а по-късно начертаха и следващите стъпки в посока развитие на летището.
Според Кирил Петков в индустриалната и икономическа зона, подобна инфраструктура ще е без аналог и ще даде огромен шанс за привличане на инвестиции в Бургаска област включително и по Плана за възстановяване и устойчивост.
Бургаският общественик ангажира екип от технически, икономически и юридически експерти, с които през последните две години успя да изготви необходимата документация за лицензирането на летище Равнец.
Така към днешната дата е необходима само стъпка, за да може второто бургаско международно летище да се лицензира – осигуряването на обезопасителна ограда около авиобазата. Предвид, че тя е общинска собственост, средствата за нея трябва да се гласуват от местния парламент.
Проектът на Константин Бачийски за развитие на Югоизточна България, чрез летище Равнец вече има одобрението на държавния глава Румен Радев, както и на представители на бизнеса. В основата на мащабния му план е създаването на индустриална зона със собствено карго летище без аналог в Югоизточна Европа, който ще направи Бургас

--------------------------