Сподели новината.

Хероин за милиони откриват пътни ченгета при проверка на дипломатическа кола.
Автомобилът е спрян от полицейския патрул в покрайнините на източногерманския град Дрезден. В него се намират двама монголски дипломати. Уверени, че имунитетът им ги защитава от обиски, пратениците на Улан Батор се подчиняват на сигнала да спрат, предава рускоезичен германски сайт, цитиран от „България днес“. Те смятат, че полицаите само ще погледнат документите им, за да са сигурни, че возилото не е откраднато. За (тяхно) нещастие, нещата се развиват по по-различен начин. Тъй като са получили дипломатическите си акредитации в Турция, имунитетът им е валиден само на територията на тази страна.

Мъжете са принудени да слязат от возилото и да отворят багажника. Униформените ахват, когато пред очите им се появяват два куфара с прилежно наредени пакети кафява субстанция. Дипломатите са закопчани и след като излиза съответното разрешително от външното министерство, прехвърлени в следствен арест. Колата им е конфискувана.

Лабораторните изследвания показват, че веществото в куфарите е хероин. Общата стойност на пратката е над 3 милиона евро, уточняват експерти. Според криминалисти, проверките срещу монголските дипломати в бундесрепубликата продължават, но полицията пази информацията в тайна и данни за разследването излизат в медиите с голямо закъснение.

Германските издания натъртват, че обискът и арестът в Дрезден са извършени още на 3 май, но стават публично достояние едва на 6 юни.

Реклама