Майко мила! Откраднаха часовник за 250 хиляди евро от българин в Милано (ВИДЕО)

0
69
poliziq
Сподели новината.

Луксозен часовник от марката „Ришар Мил” на стойност 250 хиляди евро бил откраднат от български гражданин в Милано. Това съобщил 53-годишният ни сънародник, след като отишъл да се оплаче в полицията. Той бил жител на северния град.

Според италианските медии ударът на крадците станал в неделя в зоната на Порта Венеция, на улица Виторио Венето.

Българинът декларирал пред властите, че до него сe приближили двама мъже. Единият го блокирал, докато другият изтръгнал часовника от ръката му. След това двамата избягали.

Часове преди поредната кражба на часовник от луксозна марка, полицията в Милано арестува двама мъже, специализирани в този вид „ужилване”. Динамиката на удара е обикновено една и съща и действа ефикасно. Двама мъже на мотоциклет доближават набелязаната жертва. След това докато единият се опитва да привлече вниманието й, другият се надвесва над ръката и дръпва скъпия часовник. Полицията дори публикува в профила си в туитър видео, заснето по време на подобен „удар” .

В Милано изобилства от случаи на кражби на скъпи часовници от марките „Ришар Мил”, „Ролекс”. Въпреки че в сегашния случай с българина не се посочва конкретния модел, е много вероятно да става въпрос за часовника, посветен на състезателя от „Формула”1 Фелипе Маса. Във вестникарските хроники може да се открият и други случаи на кражби на този модел за 250 хиляди евро, носени от чужди граждани.

Големият бразилски пилот с италиански произход от „Формула”1 беше един от първите спортисти заедно с тенисиста Надал, който преди десетина години надяна на китката си часовник от прочутата марка, посветен на него самия. Моделът на името на Фелипе Маса е произведен в лимитирана серия.

Преди година във Виареджо крадци отмъкнаха от ръката на пилота от „Формула”1 Шарл Льоклер и неговия „Ришар Мил”. Шампионът се раздели с часовника си за 2 млн. евро, докато шофираше ферарито си в града. Крадците успяха да се приближат до Льоклер, представяйки се за негови фенове. Става въпрос за персонализиран модел часовник модел RM 67-02. Базовата версия се продава за 300 хиляди евро, докато персонализираният модел се продава на търг за 2 млн. евро./ „24 часа“

--------------------------