четвъртък, юли 25, 2024

Майко мила! Една италианска сватба струва средно 25 хиляди евро, а разводът – до 10 хиляди

Date:

Сподели новината.

Колко струва да се ожениш в Италия, която за мнозина е една от най-желаните страни за сключване на брак? Зависи от церемонията и мястото, но средната цена на сватбеното тържество излиза 25 хил. евро. Става въпрос за гощавка със 100 души. Така твърди сайтът „Уилмедия”.

Най-голяма част от разходите отиват за кетъринг и наем на мястото за обяда или вечерята. Обикновено за тях отиват около 70 на сто от целия бюджет за сватбата. За средна сватба със стотина поканени се харчат около 20 хил. евро. Обикновено фирмите, осигуряващи кетъринга, искат по 150 евро на човек.

Отделно са разходите за халките и сватбените облекла на булката и младоженеца. Една булчинска рокля струва средно 2000 евро, а облеклото на младоженеца – около1000. Разбира се, цените могат да варират доста в зависимост от марката на облеклата, от материалите, от дизайна и др. Брачните халки излизат около 500 евро.

Ако ще наемате професионален фотограф за сватбата,който да ви изготви и албум и видео, този разход е между 1500 и 4000 евро.

Цветята и украсата с тях на сватбената церемония също варират като цена, но средно са около 1500 евро.

Женейки се обаче, не е лошо да знаете предварително и колко струва разводът в Италия. Според „ценоразписа” за 2024 г. на сайта „Бизнесонлайн”, ако разводът е по взаимно съгласие, ще ви излезе между 1200 и 4500 евро, към които се добавя и такса от 43 евро.

Ако обаче се стигне до съд, тъй като не може да се споразумеете с половинката си, тогава сметката ще ви излезе между 4000 и 10 000 евро плюс такса от 98 евро.

Ако пък се развеждате чрез договаряне на двете страни, това ще ви струва между 1300 и 3500 евро. Ако пък се разведете, отивайки директно в кметството, където оставяте подписани декларации за това, ще платите само таксови марки от 16 евро на службата за гражданско състояние./ “24 часа”

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

В Дагестан забраниха временно носенето на никаб

Мюфтийството на руската република Дагестан обяви временна забрана на...

Мече броди из горите край Ловеч (ВИДЕО)

Кафяво мече беше засечено в района на Априлци, област...

Kypиoз: Hopвeжĸи гpaд пoиcĸa oт EK paзpeшeниe зa 26-чacoв дeн

Гpaдчe в нaй-ceвepния peгиoн нa Hopвeгия пoиcĸa oт Eвpoпeйcĸaтa...

Плевенчанин стана 135-ят тото милионер в историята

В близо 67-годишната си история Българският спортен тотализатор не...