Мъри с железни правила в Левски

0
284
888888888888888
Сподели новината.

Левски попълни клубната каса с близо 3 милиона лева.

Въпреки това “сините” продължават да спазват стриктна финансова дисциплина, особено, когато става въпрос за заплатите, пише “Мач Телеграф”.

Именно предлаганите възнаграждения са отблъснали няколко играчи, които са хванали окото на Станимир Стоилов за конкуренти на Билал Бари в атака.

“Трудно е при тези условия”, твърдят запознати.

“Сините” на този етап все още не са финализирали две от сделките, за които се говори в последните дни. Става въпрос за Делано Вианело от Спарта (Ротердам) и Джонатан Морси. Първият е на 19 години и се смята, че по-лесно ще се навие да подпише с Левски заради възможността да се покаже в евротурнирите, където “сините” ще се завърнат след 2 години пауза.

Морси, който е национал на Того, не бърза да каже “да”. Клубовете може и да нямат много време, но пък играчите от своя страна не бързат да се обвързват. Нищо, че пауза в различните първенства тази година почти няма да има.

Очаква се на първата тренировка на Левски да бъдат налични поне 3 от новите попълнения. Както е известно Левски вече има подписите на Ивелин Попов и Анте Блажевич.

“Сините” стартират подготовка на 4 юни, а не на 6-и, както се смяташе. До 8 юни отборът ще се готви в София, след което ще се отправи към Боровец, където с паузи ще чака подновяването на първенството.

По програма това трябваше да стане с мач за Суперкупата срещу Лудогорец. От Разград обаче не са навити на този вариант, защото искат да се разминат с маратон от двубои в началото на сезона, за да могат да насочат усилията си в атака на груповата фаза на Шампионската лига.

За “сините” пък не е проблем да тръгнат с мач срещу шампионите. Треньорът им Станимир Стоилов никога не е крил, че предпочита играчите му постоянно да са в сгъстен цикъл от мачове, защото така по-лесно се съсредоточават върху работата си и нямат време да мислят за други неща. Освен това Левски като носител на Купата на България ще стартира чак от втория кръг на Лигата на конференциите.