Сподели новината.

В семейния бизнес нагази смело и малката дъщеря на Митьо Очите. Едва завършила средното си образование, 19-годишната Ивелина Желязкова се сдобива с първата си собствена фирма „Съншайн 0604“. Сделката става факт на 4 юли тази година само месец след като чаровната брюнетка отпразнува абитуриентския си бал, твърди „България Днес“. Продавач е сестра й Станислава Желязкова, която е и неин основател. Цифрите в името са от рождената дата на Станислава – 6 април 1994 г.

Според запознати сделката между двете сестри не е чисто формална. Хора от Несебър разкриват, че лично Митьо Очите е настоял Ивелина да се заеме сериозно с бизнеса. Плановете му са тя да започне да трупа опит в управлението на семейното богатство. От друга страна, кака й Станислава по същото време роди дете от приятеля си и няма никакво време да движи легалните финанси на фамилия Желязкови.

Самата фирма „Съншайн 0604“ е създадена, когато Станислава също е едва 19-годишна. Хора от подземния свят твърдят, че тя е част от мащабен план на Несебърския Ал Капоне за легализиране на натрупаните милиони левове от търговия с дрога. За да не бие на очи, инвестиционната дейност е поверена на доверени хора на Очите. Сред избраниците са и роднини на боса, който така трябвало да си осигурят легални средства за охолния живот за пред властите.

Малко след създаването на фирмата тя започва хранителен бизнес, вземайки под наем два ресторанта в Слънчев бряг, твърдят хора от крими средите. Отделно от това подхваща и бизнес с таксита. Пред 2016 г. фирмата бе проверявана от данъчните и МВР след стрелбата срещу Митьо Очите. Поводът бяха засечени 15 автомобила, каращи с фалшифицирани лицензи от името на „Съншайн 0604“. Нарушения бяха открити и при коли, свързани с фирма „Съншайн 2013“ на приятеля на Станислава – Велислав Попов. Това стана повод двамата да бъдат привикани на разпит.

Реклама

Две години по-късно няма информация за повдигнати обвинения. Така голямата щерка на Очите без проблеми прехвърля бизнеса на сестра си. Хора от Несебър твърдят, че Ивелина има намерение да се концентрира основно около бизнеса с ресторанти. Доверен помощник тук се очаква да й бъде нейният приятел Никола. Неговият баща е общински съветник в Бургас и също върти ресторант в квартал „Меден рудник“.

Наред с двете дъщери на Митьо Очите с бизнес е ангажирана и настоящата му съпруга. Антигона Янулис е управител на „Сий сайд инвестмънт“, на чието име се води и луксозната резиденция в Кошарица, където живее фамилията на подземния бос. Собственик на фирмата е регистрираната на Сейшелите „Адвансд ентърпрайз“. Както всички офшорки, и при тази в документите за регистрация на екзотичните острови действителният собственик не е посочен. Спецченгета от години подозират, че босът в сянка е именно Митьо Очите, който използва офшорката, за да легализира натрупаните си капитали.

Според публикуваните в Търговския регистър отчети, управляваната от Антигона „Сий сайд инвестмънт“ почти няма приходи. За сметка на това трупа заеми за стотици хиляди левове. С огромна част от парите се купуват имоти в Несебър и Слънчев бряг. Справка показва, че през последните години фирмата е придобила няколко парцела, апартаменти и складове.