вторник, февруари 27, 2024

Мъчителна смърт за млада жена в Тетевен! Тя бе смазана от бой от своя приятел

Date:

Сподели новината.

Върховният касационен съд реши 20 години затвор за мъж, пребил 29-годишната си приятелка, вследствие на което тя починала.

Случаят е от 4 март 2021 г., когато през нощта в град Тетевен при условията на домашно насилие и с особена жестокост обвиняемият причинил смъртта на К.А.

Установено е, че А.А. е осъждан три пъти за хулиганство, с когото пострадалата живеела на семейни начала. Двамата често се карали, а подсъдимият системно упражнявал психически и физически тормоз върху жертвата. Поради това К.А. сезирала полицията, а през 2018 г. и Районния съд в град Тетевен. Делото обаче било прекратено по желание на пострадалата, тъй като била убедена от А.А., че се разкайва и ще се поправи.

Отношенията помежду им обаче продължили да се влошават и К.А. се преместила да живее при майка си. Въпреки това обвиняемият продължил да я преследва и заплашва.

Вечерта на 3 март 2021 г. двамата се срещнали в жилището на мъжа, когато между тях възникнал спор, преминал в побой над К.А. Тя изпаднала в безсъзнание, но подсъдимият я оставил да лежи на леглото в спалнята. На сутринта той се обадил по телефона на свой приятел и извикали бърза помощ. Жената била настанена в болницата в дълбока кома и с видими наранявания. На 11 март 2021 г. тя починала в лечебното заведение.

На първа инстанция от Окръжен съд- Ловеч А.А. е осъден на доживотен затвор, като също трябвало да заплати на близките на убитата 900 000 лева обезщетение.

Наказание е потвърдено от Апелативен съд- Велико Търново, но ВКС изменя присъдата на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение “задържане под стража”, а присъдата е приведена в изпълнение.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Ядpeнитe oтпaдъци oт AEЦ “Koзлoдyй”: Πoгpeбaни зa вeчни вpeмeнa в Дoбpyджa или Cтpaнджa?

Бългapия e eднa oт 12-тe дъpжaви-члeнĸи нa Eвpoпeйcĸия cъюз,...

Кирил Вътев подписа споразумение с 5 организации за подпомагане на земеделието

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев и пет...

Икономисти: Инфлацията спада, България се приближава към еврозоната

Инфлацията спада. Тенденцията е за сближаване, но въпроса е...

МП: Готви се механизъм за изпълнение на решенията на ЕСПЧ

Належащо е България да има уредба за цялостно изпълнение...