Ловец от Благоевград е номер 1 в Европа по отстрел на вълци

0
244
lov
Сподели новината.

Благоевградчанинът Семир Хаджиев, който е най-успешният ловец на вълци в България, а вероятно и в цяла Европа, показа свои трофеи на 8-ата национална трофейна изложба, която се провежда в Пловдив в рамките на международното изложение „Природа, лов риболов“. Миналата година край кресненското село Ощава Семир отстреля стотния си вълк.

По време на откриването на Международното изложение „Природа, лов риболов“ в Пловдив с най-голям интерес безспорно се очакваше врати да отвори Палата №7 , където е представена 8-ата Национална трофейна изложба.

 

Тя бе открита още в първия ден на изложението – 22 март, и ще продължи дори след приключването в Седмицата на гората до 9 април.

На откриването председателят на НЛРС-СЛРБ инж. Васил Василев каза:

„За нас е привилегия, че сме тук заедно с всички вас и ще поставим началото на честванията на 125-годишнината на Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България”.

От основаването си, до днес цялата съзнателна дейност на българските ловци и риболовци е насочена към съхраняване, обогатяване, надграждане в любовта към природата и грижата за дивеча, пише slrb.bg.

През 2021 г. Националното ловно-рибарско сдружение „Съюз на ловците и риболовците в България” бе прието за член на IUCN – Международния съюз за опазване на природата, което е огромно световно признание за неговата природозащитна дейност. Този съюз обединява повече от 1400 екологични организации от 160 държави.

На 8-та Национална трофейна изложба посетителите ще могат да видят 612 уникални трофея от 12 вида дивеч – благороден елен, елен лопатар, сърна, муфлон, дива свиня, вълк (череп и кожа), черепи от чакал, лисица, язовец, черен пор, белка.

Отделено е място и за националните ни рекорди, както и за бившите и настоящ световен рекорд от трофей на благороден елен, добити в България.

Тук е моментът да благодаря на Министерство на земеделието и Изпълнителна агенция по горите за съдействието, както и на всички ловци, които предоставиха своите трофеи.“

Инж. Василев представи на официалните гости акцентите в Националната трофейна изложба

Със златни медали са оценени 31 трофея от благороден елен, 6 от елен лопатар, 21 от сърна, 66 то дива свиня, 9 от череп на вълк, 32 йот чакал, 1 от лисица или общо 166 трофея.

С голям интерес се очакват и трофеят от дива свиня на асеновградчанина Илия Димитров, добит в края на миналата година, който има всички шансове да влезе в Топ 3 в класацията на родните трофеи от вида.

Изключително впечатляваща е диорамата на изложбата, която ще достави радост и на най-малките посетители.

Благодарност трябва да се изкаже на екипа на Националното сдружение, който направи всичко необходимо забележителното събитие да стане факт.

--------------------------