неделя, юли 21, 2024

Легендарен бегач от Сунгурларе организира масов крос край града

Date:

Сподели новината.

На 18 май в местност Ичмята край Сунгурларе екипът на Младежки международен център организира тонизиращо спортно събитие: планинско бягане в среднопресечен планински терен. Инициативата се осъществява съвместно с Община Сунгурларе, а водещ ще бъде легендата в маратонското бягане Шабан Мустафа, началник Отдел „Спорт” към Община Сунгурларе.

„Една от целите на Младежкия международен център е да разработва инструменти и да предоставя възможности, чрез които младите хора да се чувстват приобщени, активни и пълноценни граждани. Без съмнение спортът е универсално средство за преодоляване на социалната дистанция и много се радваме, че в събитието ще се включат и украински младежи, с които Община Бургас работи по съвместен проект с УНИЦЕФ България.“, сподели управителят на центъра Мария Салабашева.

Участниците в планинското бягане трябва да пробягат 5-километрова дистанция при 150 м денивелация. Разстоянието може да бъде изминато и в бърз ход без състезателен характер. За първите финиширали в категориите юноши, девойки, мъже и жени, ще има осигурени награди. Освен това, всеки участник ще получи храна и напитка, за да възстанови енергията.

За желаещите от Бургас ще има осигурен транспорт в двете посоки. Тръгването е в 9:00 ч. на 18.05. (четвъртък) от спирката на НХК, а стартът е насрочен за 11:00 ч. Преди началото Шабан Мустафа ще изнесе кратка лекция за здравословния начин на живот и ще запознае участниците от Бургас и Сунгурларе с правилата на спортното събитие.

*Проект № BGLD-2.001-0002 „Създаване на Младежки международен център – Бургас“ се реализира по програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021.

Сподели статията:

Популярни

Още новини
Related

Съдът спря вписването на новия шеф на БФС в Търговския регистър

Софийският градски съд (СГС) спря вписването в Търговския регистър...

Станимир Стоилов не спира да пълни касата на Левски

Станимир Стоилов вече не е на "Герена", но благодарение...

НАП запорира сметката на “Локомотив” (Пловдив)

Националната агенция за приходите (НАП) е наложила запор на банковата сметка...

Играч от Русе разсипа съдията срещу Левски

Опитният нападател на Дунав Мирослав Будинов беше много ядосан...